Wednesday, January 9, 2013

ANWAR PRESIDEN PAS YANG BARU...???Atas arahan Anwar, Haji Hadi Akur penggunaan kalimah Allah oleh umat Kristian di Malaysia. Dengan itu menolak ketetapan PAS sebelum ini yang tidak membenarkan Kalimah Allah di guna pakai oleh kristian. 

nampaknya PAS makin celaru hijau....
,Ketetapan yang dibuat oleh dewan ulama PAS langsung tidak dihormati. Dato Harun Din al-hafiz seolah-oleh seperti ditunjukkan jalan keluar oleh Anwar Ibrahim.
PERSOALANNYA , BERANIKAH PEJUANG-PEUJUANG ISLAM PAS MENENTANG KUASA ANWAR IBRAHIM YG BERSARANG DIDALAM PAS....???

____________________________________________________
Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyatakan parti itu kekal dengan pendirian yang dibuat sebelum ini bahawa golongan bukan Islam menggunakan kalimah Allah sebagai rujukan terhadap Tuhan bagi Agama masing-masing.

Beliau berkata demikian sewaktu sidang media di ibupejabat PKR yang turut dihadiri oleh Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim, Penasihat DAP Lim Kit Siang dan Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu.

Abdul Hadi turut memberitahu kenyataan beliau pada 7 Januari 2010 dan buku bertajuk "Allah: Kalimah Yang Benar, Tujuan Yang Salah" adalah konsisten sepertimana pendirian parti itu pada hari ini.

http://darulehsantoday.blogspot.com/2012/12/kerana-kenyataan-ini-tuan-ibrahim-tuan.html