Thursday, April 20, 2017

TAK ELOK CEROBOH PRIVASI WANITA YANG BERCUMBU TU - DIANABekas calon DAP dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan, Dyana Sofya Mohd. Daud menganggap penyebaran gambar intim yang dikaitkan dengan beliau dan Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari ketika ini merupakan pencerobohan privasi dalam kehidupan individu berkenaan.

Tidak membuat sebarang penafian meskipun gambar itu didakwa mirip beliau, Dyana Sofya (gambar) sebaliknya berkata, beliau tidak mempunyai masa untuk melayan serangan tersebut atau menyimpan dendam.

“Ini adalah serangan peribadi yang ketiga dalam tempoh dua bulan terhadap saya.

“Saya anggap pilihan raya umum sudah sangat hampir. Tidak kiralah siapa yang ada dalam gambar atau video yang mereka dakwa itu saya, ini adalah pencerobohan privasi utama dalam kehidupan individu itu,” katanya dalam satu kenyataan menerusi media sosial semalam.

Dyana Sofya yang juga Setiausaha Politik kepada Penasihat DAP, Lim Kit Siang dan Zairil sekali lagi menjadi tumpuan selepas empat gambar intim dan mesra yang mirip mereka tersebar di laman sosial sejak semalam.