Thursday, April 20, 2017

TAK ELOK CEROBOH PRIVASI WANITA YANG BERCUMBU TU - DIANAGambar intim yang tersebar baru-baru ini yang dikaikan dengan Bekas calon DAP PRK Parlimen Teluk Intan Dyana Sofya dengan Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari menjadi tajuk hangat dalam media sosial dan media massa. 


Bagi Dyana penyebaran gambar yang "menyerupai beliau dan seakan-akan serupa dengan Zairil Khir Johari merupakan pencerobohan privasi dalam kehidupan individu tersebut.

Padanya sebaran gambar yang menyerupai beliau merupakan serangan peribadi yang ketiga dalam tempoh dua bulan. Bagi Dyana dia tidak ada masa hendak melayan penularan gambar tersebut dan sikit pun tidak menyimpan dendam kepada mereka yang menyebar gambar yang seakan-akan dirinya. 

 Mungkin pilihanraya umum semakin dekat kot? Tidak kiralah siapa yang ada dalam gambar atau video yang mereka dakwa itu saya, ini adalah pencerobohan privasi utama dalam kehidupan individu itu, kata Dyana Sofya.

Pada Dyana perbuatan sumbang dikhalayak ramai dan ditempat awam itu merupakan privasi yang tidak boleh diganggu oleh sesiapa. Nampak jelas sekali bagaimana harapan Dyana jika parti pembangkang memerintah Malaysia.Perbuatan seperti itu akan menjadi halal dan dibenarkan. Dan masyarakat tidak boleh berkata apa-apa.

Patutlah RUU 355 mereka lawan habis-habisan.