Tuesday, November 3, 2015

MUDAH SUNGGUH MENABUR FITNAH


Kalau cerita fitnah, kelentong, menipu...serah laa pada pembangkang. langit pun boleh runtuh kalau dengar cerita mereka.

Jalan raya Merah pun nak disalahkan SPAD, apa dia ingat tugas SPAD bersihkan jalan ...??? Mentaliti macam pembangkang, semua nak disalahkan satu pihak saja.

Apa yang mamat ni tahu tentang skop tugas kakitangan SPAD? Nampak sangat dia kontang informasi tentang gerak kerja kakitangan SPAD. Malas baca akhbar arus perdana, itulah masalahnya. Yang dia buka Malaysiakini yang totally kerja mereka hari2 membuat fitnah.

SPAD ni salah satu agensi di bawah kerajaan,sebenarnya amat komited dalam menjalankan tanggungjawabnya secara telus, integriti dan amanah. Bukan sewenang-wenang boleh buat keputusan sendiri tanpa merujuk kepada kerajaan.Kerja mereka dipantau oleh Jabatan Audit Negara, bukan boleh buat sesuka hati, ada proses penilaian dan kaedah yg ditetapkan oleh kerajaan.

Tuduhan dan fitnah yang kononnya Tan Sri Syed Hamid, Pengerusi SPAD sebagai kroni merupakan satu fitnah besar yang berniat jahat. Amat mudah melontarkan fitnah, bila kantoi nanti mulalah merayu-rayu minta maaf. Sewajarnya penfitnah ini dikenakan tindakan undang-undang.

Malu bertanya sesat jalan, Malas membaca menyesatkan orang...