Monday, April 1, 2013

Khairul Fahmi dikecam


"Ini membuatkan kita tertanya-tanya apakah ada insan lain yang lebih mulia dan agung yang mereka ingin bela sehingga sanggup mencalar dan menyeret kekasih Allah.

Pergerakan Pemuda UMNO mengecam tindakan pemimpin Pas yang mengheret dan menghina Nabi Muhammad SAW hanya kerana mahu mencapai kepentingan politik mereka semata-mata.
Ketuanya, Khairy Jamaluddin berkata, perbuatan itu sangat mengecewakan kerana parti itu sering mencanangkan diri mereka sebagai pejuang Islam tetapi pada hakikatnya ia tidak diamalkan.


"Apa yang saya lihat, pemimpin Pas tanpa segan silu dan jahatnya menyerang Nabi Muhammad SAW dengan lontaran video seks Nabi.
"Apakah ini bermakna reaksi Pas sebelum ini terhadap video The Innocence of Muslims sekadar sandiwara politik semata-mata tanpa penghayatan tentang batas-batasnya," katanya dalam satu kenyataan akhbar di sini hari ini.


Dalam media sosial baru-baru ini, Penolong Setiausaha 1 Dewan Pemuda Pas Pusat, Khairul Fahmi Mat Som menyebut "Kalau Nabi Muhammad SAW masih hidup sekarang ni, mungkin video seks Baginda pun UMNO akan keluarkan... jahanam UMNO.", melalui akaun Twitter @fahmipkg pada 27 Mac lalu.
Khairy berkata, perbuatan itu menunjukkan tindakan mereka itu sarat dengan emosi dan cetek pertimbangan yang menampakkan belang sebenar parti pembangkang.
Tambah beliau, parti pembangkang sanggup melakukan apa sahaja demi kuasa terutamanya di ambang pilihan raya.


"Ini membuatkan kita tertanya-tanya apakah ada insan lain yang lebih mulia dan agung yang mereka ingin bela sehingga sanggup mencalar dan menyeret kekasih Allah.
"Ia membuktikan Pas yang mana sanggup menggadai Rukun Iman dan dan menghalalkan apa sahaja demi kepentingan politik mereka," katanya.
Khairy berkata, rakyat seharusnya menolak parti sedemikian dan mengecam mereka kerana tindakan yang begitu mudah menghina sesiapa sahaja termasuk Nabi Muhammad SAW.