Monday, July 9, 2012

MASJID KOSONG, DEMO "BERSIH" PENUH, AHLI PAS DIMANA...???


Jika tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat mampu mengarah ahlul - ahlul PAS menyertai "BERSIH" yang ber"imam"kan AMBIGA ,termasuk dari Kelantan sejauh (lebih kurang) 450km.
Kenapa tidak mampu mengarahkan ahlol-badigol PAS untuk bersolat di Masjid-masjid, suarau dan mussolla disebelah rumah yang jauhnya hanya "sejengkal" dan sekangkang kera-kera PAS.
BERSIH - Diwajibkan.
SOLAT.....macamana....???Adakah ini salah satu tanda-tanda akhir zaman bahawa manusia makin meninggalkan agama demi cita-cita politik  sehingga sanggup mengabaikan dan memperlekehkan pekara-pekara asas Akidah Islam. 
Diantara tanda-tanda kecil akhir zaman yang pernah Nabi SAW khabarkan :-
-sembahyang diabaikan dan diringan-ringankan. 
-ramai orang muslim yang hanya tahu bercakap mengenai agama tetapi tidak mengamalkannya.
Apakah pemimpin-pemimpin PAS akan memekakan telinga mereka dan menganggap ini hanya isu pinggiran....???
atau ini hanyalah pendapat peribadi Ketua Dewan Ulama Kelantan...???
Ketua Dewan Ulama Pas Kelantan, Datuk Mohamed Daud kesal dengan sikap kebanyakan pimpinan dan ahli Pas yang ghairah untuk ke Putrajaya sedangkan agenda dakwah sebenar dalam masyarakat seperti dipinggirkan. Beliau berkata, lebih banyak masjid kini termasuk di Kelantan semakin suram tanpa agenda tarbiah sedangkan dalam sejarah Nabi Muhammad SAW telah meletakkan masjid sebagai pusat penting untuk menyuburkan agama.
"Kita sepatutnya menghidupkan masjid terlebih dahulu, kuasai masjid sebelum kita ghairah mahu berkuasa di Putrajaya.
"Kalau kita tinggalkan agenda masjid dan hanya fikir mahukan Putrajaya, jika kita berkuasa kelak, orang jenis macam mana yang kita hendak lantik menjadi duta misalnya? Adakah orang yang tidak pernah bersolat di masjid?
"Saya sedih lihat keadaan banyak masjid sekarang sudah mati, di mana orang kita yang sepatutnya datang penuhkan masjid? Padahal kalau masjid sudah hidup barulah kita sebenarnya boleh perintah negara," katanya.