Wednesday, July 18, 2012

UMNO WAJIB KALAH PRU13, KALAU TAK KAMI BUAT DEMO LAGI.Saya kurang faham , adakah ini cara fikir seorang "Sasterawan Negara" ...???
Andai BN menang , dikatakan tipu..., Jika Kalah baru betul....!!!
ADAKAH SASTERAWAN NEGARA cuba memperolok-olok pilihan rakyat...???
Apakah demokrasi bermaksud hanya PAKATAN sahaja yang boleh menang....???
RAKYAT KENA MENILAI SEMULA PILIHAN MEREKA, KEBEBASAN BAGI MEREKA IALAH MEMASTIKAN HANYA MEREKA SAHAJA YANG BERKUASA. SUATU REJIM PAKSAAN KEATAS RAKYAT.

NILAIKAN SENDIRI:-
"Itu saja jalannya,” jawab beliau ringkas terhadap soalan sekiranya PRU13 memihak kepada Barisan Nasional (BN) apakah tindakan rakyat selanjutnya yang ditanya oleh seorang peserta Program Rakyat: Ke Arah Pilihanraya Bersih yang diadakan di Dewan Besar Sungai Dua, Butterworth semalam.

Katanya, daripada lapan tuntutan Bersih 3.0 hanya satu tuntutan ditolak oleh Jawatankuasa Pilihan Khas (PSC) iaitu berkaitan masa kempen yang panjang kepada 21 hari dengan alasan tempoh tersebut terlalu lama.

Walau bagaimana pun tempoh kempen yang sebelum ini 7 hari dilanjutkan kepada 10 hari.

Namun, ujarnya cadangan yang dikemukakan oleh PSC ke Parlimen seolah-olah tidak mendapat perhatian, maka tiada jalan lain melainkan rakyat beramai-ramai turun ke padang atau jalan raya bagi menyatakan tidak setuju dengan perjalanan pilihan raya yang dikendalikan oleh SPR.